ورزش، سایت تخصصی رشته های ورزشی

ورزش، سایت تخصصی رشته های ورزشی (http://sport.harferooz.com/index.php)
-   آیکیدو (http://sport.harferooz.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   تاریخچه ای دیگر از آی کی دو (http://sport.harferooz.com/showthread.php?t=979)

bahar 22-11-2010 07:58 AM

تاریخچه ای دیگر از آی کی دو
 
1 فایل پیوست

سبك آي‌كي‌دو
تاریخجه هنررزمی آی کی دو



این مطلب درست است که Morihe ueshiba موئسس آی کی دو در بسیاری از هنرهای رزمی سنتی تعلیم دیده بوده است ودر پایه ریزی فنون آی کی دو از تجارب خود در آنها استقاده کرده است .اما این هنر بسیار بالاتر از تر کیبی از هنرهای رزمی مختلف میباشد.

استاد بزرگ خود بطور صریح گفته است که من در بسیاری از هنر های رزمی همچون yagyu ryu - shinyo ryu - kito ryu – daito ryu – shin kage ryu و... آموزش دیده ام اما آی کی دو تر کیبی از این هنرها نیست تمام تکنیکهای آی کی دو مشتق شده از Ki میباشد.

اصولآ آی کی دو و daito ryu aikijutsu در بسیاری از کتب مرجع با هم اشتباه گرفته میشود وعموم مردم نمی توانند به راحتی بین این دوتفکیک قائل شوند.

این یک واقعیت است که استاد بزرگ یکی از شاگردان ومریدان (1859-1943 ) soka takeda استاد بزرگ daito ryu بوده است ما وقتی یکی از خبرنگاران از او در مورد اینکه آیا بوجود آمدن آی کی دو نتیجه مستقیم تمرینات استاد در این سبک است پرسید. وی در پاسخ گفت : خیر درست تراینست که گفته شود استاد sokaku چشمان مرابه حقیقت واقعی budo باز کرد .اما حقیقت واقعی آی کی دو کاملا متفاوت از سایر هنرهای رزمی میباشد.

لازم است به این نکته اشاره کرد که بسیاری از افرادی که اطلاعا ت کمی از آی کی دو دارندبه اشتباه آن رانوعی تمرین برای سلامتی ونوعی رقص یا حا لتی از هیپنوتیزم رزمی وامثال آینها میدانند. اما بدیهیست که آی کی دو نوعی هنر رزمی است .

آی کی دو تزکیه فنون هنرهای رزمی و ترکیب آن با فلسفه متعال روح است . همچنین روشی برای تهذیب روح وجسم اما فلسفه روحانی آن به معنی اجتناب از نیرنگ وتقلب و دوری از صفتهای حیوانی جهت غلبه بر حریف میباشد.

در فلسفه آی کی دو به اینجا میرسیم که مفهوم عالم هستی در طریق آی کی دو در بدن خود شخص نهفته است ودر تمرینات آی کی دو ما تلاش میکنیم که اصول Ki رادریافته وبا بکار بستن تکنیکهای مختلف آن اصول را جزوی از آگاهیهای روزمره خود کنیم واین یکی از خصوصیات بسیار بارز آی کی دو خصوصآ آی کی کای میباشد.

وقتی مشغول اجرای تکنیکها میباشید بهتر است حرکات به شکل دایره وار باشد در اصل همیشه با خلق چند دایره که با حالات مختلف ( مماس – متقاطع – هم مرکز ) ایجاد میشود حریف با حالت چرخش به خارج از وضع تعادل خود پرتاب میشود.

حرکات دوار به ما این اجازه را میدهند که از برخورد با نیروی مخالف دوری کرده هماهنگ سازی آسان تر انجام گیرد.جهت ایجاد یک دایره واقعی وجود یک مرکزیت پایدار (نقطه ثقل ) الزامیست حالتی که استاد بزرگ از آن به Sumikiri ( خاموشی بدون حرکت ) یا وضوح نهایی ذهن وبدن نام می برد.

یکی از اهداف آموزشی در کلاسهای آی کی دو آی کی کای حفظ آرامش و اعتماد به نفس بدون توجه به موقعیت پیش آمده و دشواری و وجود مصدومیت میباشد وهنرجو با تمرین وممارست سعی در کسب این مهارت می کند.

تمام حرکات دایره واری که در آی کی دو تمرین می کنیم هر گز با اصول نیروی طبیعت مخالفت ندارد پس تنفس خود را کنترل کنید و خود را با ریتم طبیعی جهان هستییکسان سازید . در واقع مرکز بدن ما باید به مرکز کره زمین متصل شود تا نیروی موجود در آن در ما ظاهر شود. نیروی Ki از چنین احساس ثباتی و آرامش خاصی سر چشمه می گیرد.

بر خلاف بسیاری از اساتید هنرهای رزمی که تمایل داشتند که قواعد و مقررات مربوط به سالنهای تمریشان را فرمول بندی نمایند. استا د بزرگ آن نوع تمرین را دوست نداشت و از شاگردانش می خواست تا احساس درونی و ذاتی خود را دنبال کنند



اکنون ساعت 08:52 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3 می باشد.

Powered by vBulletin Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Free Persian Language By Harfe rooz Ver 3.0