ورزش، سایت تخصصی رشته های ورزشی

ورزش، سایت تخصصی رشته های ورزشی (http://sport.harferooz.com/index.php)
-   تای چی چوان (http://sport.harferooz.com/forumdisplay.php?f=303)
-   -   خواص درماني تاي چي (http://sport.harferooz.com/showthread.php?t=2530)

reza_pro 15-12-2013 03:27 PM

خواص درماني تاي چي
 
خواص درماني تاي چي
تمرینات آرام و ملایم تای چی روشی سودمند در رفع یا پیشگیری از مشکلات سالخوردگیست و می تواند فعالیتی مؤثر برای سنین کهنسالی باشد.
چه بسا که تای چی را " مراقبه ضمن حرکت " تعریف می کنند ، اما بهتر است آنرا " درمان ضمن حرکت " قلمداد کرد. شواهد بسیاری وجود دارد که

تمرینات ذهنی- جسمی این رشته از هنرهای رزمی چینی ، در درمان یا پیشگیری بیماریها کارایی بسیار دارد. این خود در حالیست که شما در هر شرایطی می توانید به تمرینات تای چی مبادرت ورزید ، حتی اگر از وضعیت جسمی و روحی خوبی برخوردار نباشید.شما طی اجرای حرکات آرام و ملایم تای چی به انجام یکسری حرکات بهم پیوسته و متوالی ، برگرفته از حرکات حیوانات مبادرت می ورزید. حرکاتی همچون " بال گشودن درنای سفید " یا حرکات رزمی ، مانند روش های " مشت زنی (شوانگ آر)"به هنگام اجرای حرکات بایستی نفس عمیق و شکمی کشید. همچنین چون سایر روشهای مراقبه ای ، بر روی دریافت های حسی بدن خود تمرکز کرد. از جهات مختلفی تای چی با سایر روشها تفاوت هایی دارد. حرکات آن دوار و بدون فشار است، عضلات در وضعیتی وانهاده بدون فشار و انقباض می باشند، مفاصل تحت فشار باز یا خم نشده و ماهیچه ها (بافت های پیوندی) هرگز کشیده نمی شوند. هر فردی با هر شرایطی می تواند تای چی کار کند ، چه آنان که بر روی صندلی چرخدار نشسته اند و چه کسانی که دوران نقاهت پس از یک عمل جراحی را سپری می نمایند.
بعقیده پرفسور پیتر م. واینی استادیار دانشکده پزشکی هاروارد و مسئول طرح پژوهشی تأثیر تای چی بر ذهن و جسم ، واقع در مرکز تحقیقات آشر(Osher) دانشگاه هاروارد :
در تحقیقات انجام شده ، تای چی را به عنوان یک درمان کمکی استاندارد برای پیشگیری از بیماریها که معمولا با بالا رفتن سن نمايان می شود ، وهمچنین جهت بازسازی جسم در بسیاری ازمراحل زندگی مفید شمرده اند. درمان کمکی شخص را همراه با درمان های اولیه پزشکی، ودر جهت مقابله باعلائم اولیه بیماری بکار میبرد . به طور کلی ، درمانهای کمکی به منظور عملکرد بهتر بیمار و کیفیت زندگی انجام می گردد.
2اصل مهم در تاى چى :
  • " چی "انرژی است که نیروی فکر را در بدن به جریان می اندازد ؛ گفته شده است که تای چی انرژی چی مسدود شده را به طور مناسب در بدن به جریان می آورد.
  • "يين و یانگ "عناصر متضادي هستند . اين تفكرمیگوید جهان باید در نظامی هماهنگ باقی بماند و گفته میشود تای چی به منظور گسترش این تعادل است.
تای چی در حرکت:
فرمهای کوتاه تایچی مجموعه ایی از حرکات است که شامل دهها حرکت یا کمتر مي باشد اما فرمهای طولانی ممکن است شامل صدها حرکت باشد.
کی کونگیا چی کونگ : به عنوان "عملیات تنفسی" یا "عملیات انرژی ،" ترجمه شده است . چی کونگ متشکل از تنفس آرام است که گاهی اوقات با حرکت ترکیب شده است. منظور از چی کونگ کمک به آرامش ذهن و آماده سازی انرژی در بدن است. چی کونگ ممکن است به صورت ایستاده ، نشسته و یا دراز کشیده تمرین شود. بطور کلی فواید تای چی بی شمار هست البته بهتر است شما قبل از شروع یک بیماری مزمن یا محدودیت های عملکردی شروع کنید.تای چی بسیار ایمن است و برای انجام آن نیاز به هیچگونه تجهیزات فانتزی نیست ، بنابراین شروع آن ساده و آسان است .
در اینجا توصیه هایی برای انجام این ورزش آمده است:
مشاهده و کلاس رفتن را در نظر بگیرید:رفتن به کلاس ممکن است بهترین راه برای یادگیری تای چی باشد. اما دیدن مربی در عمل ، گرفتن بازخورد ، و تجربه رفاقت در گروه ها مزید علت بر تمام اینهاست. اکثر مربیان به شما اجازه مشاهده کلاس را میدهند تا اول ببینید که آیا شما احساس راحتی با رویکرد و جو کلاس را دارید یا خیر. آموزش می تواند بصورت فردی صورت پذیرد. در مورد محل برگزاری کلاس ها سوال کنید . حتی میتوانید برنامه حرکات تایچی را داشته باشید.
لباس راحت:لباس گشاد انتخاب کنید تا دامنه حرکات شما محدود نشود. شما می توانید پابرهنه یا با کفش سبک ، راحت و انعطاف پذیر تمرین کنید. شما باید کفشی که لیز نمی خورد و به تعادل شما کمک میکند انتخاب کنید با پاشنه ایی نازک که زمین را احساس کنید. کفشهای طراحی شده برای دویدن،که شما را به جلو سوق میدهد اصولا نامناسب است .
معیار پیشرفت شما :اکثر برنامه های ابتدایی و تداخلی تای چی که در تحقیقات پزشکی آزمایش شده است حداقل به مدت دوهفته ، هفته ای یک یا دوبار و تمرین در منزل ، بوده است . در پایان این مدت شما باید بدانید که آیا از تایچی لذت میبرید و همچنین متوجه تغییرات مثبت فیزیک و روانی شده باشید.
اگرچه تای چی آرام و ملایم هست اما شما را به تنفس وا میدارد ؛ تای چی ، تناسب اندام ، قدرت عضلانی ، انعطاف پذیری ، تعادل و به مقدار کمتر وضعیت هوازی بودن را برای شما به ارمغان می آورد ، در اینجا برخی از شواهد آمده است .
قدرت عضلانی:در تحقیق منتشر شده درسال 2006 ، در رابطه با درمان های جایگزین در سلامتی و پزشکی ، محققان دانشگاه استنفورد، مزایای تای چی را در 39 زن و مرد با میانگین سنی 66 سال با تناسب اندام کمتر از متوسط و حداقل یکی از عوامل خطرساز بیماریهای قلبی عروقی گزارش داده اند ، پس از برگزاری 36 کلاس تای چی در 12 هفته ، علایم بهبودی هم در گروه قدرت بدنی پایین تر (که بوسیله تعداد دفعاتی که آنها می توانند از یک صندلی در 30 ثانیه بلند شوند، اندازه گیری شده است) و هم در گروه با قدرت بدنی بالاتر (که بوسیله توانایی آنها درانجام حلقه بازو اندازه گیری شده است ) مشاهده گردید .
در یک تحقیق ژاپنی با همان معیار اندازه گیری قدرتی ، 12 هفته برنامه ورزشی متفاوت را ، که شامل تای چی ، پیاده روی سریع و آموزش مقاومت بود به 113 نفر از افراد مسن اختصاص داده بودند . افرادی که تایچی انجام داده بودند 30درصد بهبودی در قدرت بدنی پایین تر و25 درصد بهبودی در قدرت بازو نشان داده بودند که این علائم بهبودی تقریبا با گروه مقاومت بدنی یکسان و از گروه پیاده روی سریع بیشتربود.
دکتر گلاریا یه ، استادیار دانشکده پزشکی هاروارد می گوید " اگر چه شما با وزنه یا گروههای مقاومت کار نمی کنید ، اما ورزشهای بازو(حركات دست)،در تایچی بالاتنه شما را قوی می کند." تای چی هر دو اندام تحتانی و فوقانی و همچنین ماهیچه های اصلی در پشت و شکم را تقویت می کند."
انعطاف پذیری:تحقیق استنفورد، افزایش قابل توجهی را در انعطاف پذیری و قدرت زنان درقسمت فوقانی و تحتانی ، در سال 2006 نشان داد.
تعادل:تای چی حفظ تعادل را بهبود می بخشد و براساس چند تحقیق ، سقوط بر اثر تلو تلو خوردن را کاهش می دهد. توانایی درک موقعیت و محل، با افزایش سن کاهش می یابد . تای چی کمک می کند این حس را که عملکرد نورون حسی در گوش داخلی و گیرنده های کششی در عضلات و رباطهاست، تقویت کنید . تای چی همچنین قدرت عضلانی و انعطاف پذیری را بهبود می بخشدو باعث می شود که مشکل تلو تلو خوردن زودتر برطرف گردد.ترس از افتادن باعث می شود شما بیشتر سقوط کنید، برخی از مطالعات نشان داده است که آموزش تای چی این ترس را کاهش میدهد.
ورزش هوازی:مطابق با سرعت و اندازه حرکت ، تای چی می تواند برخی از مزایای هوازی را فراهم سازد . اما مطالعه ای كه در ژاپن انجام گرفت ، فقط شرکت کنندگانی که جهت پیاده روی سریع در نظر گرفته شده بودند سریعتر به آمادگی هوازی دست یافتند. اگر پزشک شما توصیه می کند که تمرین شدید با ضربان قلب بالاتر از تای چی ، داشته باشید می تواند ورزشی را که بیشتر هوازیست به شما توصیه نماید.
تایچی جهت وضعیت های پزشکی:
هنگامی که درمانهای استاندارد ترکیبی می شوند، به نظر می رسد که تای چی برای شرایط مختلف پزشکی مفید باشد. به عنوان مثال: آرتروز. در یک مطالعه 40 نفره در دانشگاه تافتز ، در اکتبر 2008 در نشست کالج آمریکایی روماتولوژی آمده است ، 12 هفته تای چی دو بار در هفته به مدت یک ساعت ، میتواند درد را کاهش داده و خلق و خو را بهبود بخشد، حتی عملکرد فیزیکی بدن را بیشتر از استاندارد تمرینات کششی در افراد مبتلا به آرتروز شدید زانو ، کاهش دهد.با توجه به مطالعه ایی در کره در تاریخ دسامبر 2008 ، که در کتابهای
Evidence-based Complementaryو Alternative Medicine منتشر شده است ، هشت هفته کلاس های تای چی و به دنبال آن هشت هفته تمرین در منزل ، انعطاف پذیری را به نحو شایسته ای افزایش داده و روند بیماری را در بیماران مبتلا به spondylitis ankylosing، کند نموده است . شایان به ذکر است که آرتریت در این بیماران به صورت التهاب بر روی ستون فقرات مشاهده می شود و بسیار دردناک و ناتوان کننده است.
تراکم استخوان کم:چکیده ای از شش مطالعه کنترل شده توسط دکتر وین و دیگر محققان دانشگاه هاروارد نشان می دهد که تای چی یک راه بی خطر و موثر برای حفظ تراکم استخوان در زنان یائسه است. تحقیقات تحت نظارت تای چی، بر روی زنان مبتلا به استئوپنی (بیماری کاهش تراکم استخوان شدید که مشابه پوکی استخوان نیست) در مرکز تحقیقات Osherو مرکز پزشکی بوستون Deaconess، درحال انجام است.
سرطان سینه:تای چی نشان داده است که می تواند کیفیت زندگی و توانایی عملکردی (توانایی فیزیکی جهت انجام فعالیت های عادی روزانه مانند کار یا ورزش) را در زنان مبتلا به سرطان سینه را بهبود بخشد و یا عوارض جانبی درمان سرطان سینه را اصلاح نماید. به عنوان مثال ، مطالعه سال 2008 در دانشگاه روچستر ، که در علوم پزشکی و ورزشی منتشر شد، نشان داد که کیفیت زندگی و توانایی عملکردی (از جمله ظرفیت هوازی ، قدرت عضلانی و انعطاف پذیری) در زنان مبتلا به سرطان سینه که فقط 12 هفته تای چی انجام داده بودند ، بهبود یافته ، در حالی که در گروه شاهد که فقط درمان حمایتی داشتند، عملکردهای فوق رو به کاهش بوده است.
بیماری قلبی:یک مطالعه 53 نفره در دانشگاه ملی تایوان نشان داد که یک سال تمرین تای چی به صورت قابل توجهی ظرفیت ورزش را افزایش ، فشار خون را کاهش ، سطح کلسترول ، تری گلیسیرید ، انسولین ، و واکنش پروتئين در افراد در معرض خطر بیشتر برای بیماریهای قلبی، را بهبود داده است. این بررسی که در سپتامبر 2008 در مجله جایگزینها و مکمل های پزشکی منتشر شد ، نشان می دهد هیچ بهبودی در گروه شاهد که تمرین تای چی نداشتند مشاهده نشد.
نارسایی قلبی:در یک مطالعه مقدماتی 30 نفره در دانشکده پزشکی هاروارد ، 12 هفته تمرین تای چی توانایی راه رفتن و کیفیت زندگی شرکت کنندگان را بهبود بخشید. همچنین سطوح خونی پروتئینی ب نوع natriuretic ،که نشان دهنده نارسایی قلبی است؛ کاهش یافت. آزمایش بر روی 150 بیمار تحت کنترل در حال انجام است.
فشار خون بالا: در بررسی 26 تحقیق ، که در نشریه پیشگیری از قلب و عروق (بهار 2008) به زبان انگلیسی و چینی منتشر شده دکتر" یه" گزارش داد که در 85 ٪ از آزمایش ، تای چی فشار خون را کاهش داده ، همچنین در محدوده 3 تا 32 میلی متر جیوه فشار سیستولیک و 2 تا 18 میلی متر جیوه در فشار دیاستولیک ، بهبودی مشاهده گردیده است.
بیماری پارکینسون:مطالعه آزمایشی33 نفر ،از دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوییس ، که در نشریه راه رفتن و استقرار (اکتبر 2008) منتشر شد ، نشان داد که در افراد مبتلا به بیماری خفیف تا نسبتا شدید پارکینسون ، پس از 20 جلسه تای چی، تعادل ، توانایی راه رفتن ، و در مجموع رفاه کلی بهبود یافته است.
مشکلات خواب:در دانشگاه کالیفرنیا ، لس آنجلس ، مطالعه 112 سالمند سالم که ازمشکلات خواب شکایت داشتند ، نشان داد که 16 هفته تمرین تای چی کیفیت و طول مدت خواب را به طور قابل توجهی بیشتر از آموزش استاندارد خواب بهبود بخشید. این مطالعه در شماره ژوئیه 2008 مجله خواب منتشر شد.
سکته مغزی:در 136 بیمار که در حداقل شش ماه گذشته، سکته مغزی داشته اند، 12 هفته تمرین تای چی تعادل ایستادن را بهتر نمود . این بهبودی نسبت به یک برنامه جامع ورزشی که مستلزم تنفس ، کشش عضلات و مفاصل درگیر در نشستن و راه رفتن بود، بیشتر بوده است . این مطالعات در شماره ژانویه 2009 نشریه توانبخشی مغز و اعصاب منتشر شد.
اين مقاله در نشريه قهرمان، مجله توان ياب موسسه رعد، مجله دانش يوگا، مجله بهزيستي استان گيلان، مجله پرشين كونگفو، و اشتراك گذاشته شده در انجمن هاي اينترنتي و وب سايت هاي داخلي به چاپ رسيده است.
آدرس مقاله لاتين :
https://www.health.harvard.edu/newsletters/Harvard_Womens_Health_Watch/2009/May/The-health-benefits-of-tai-chi
© 2000-2010 Harvard University
ترجمه : رضا عابدين پور
reza.abedenpur@gmail.com
www.taiji.ir
www.chikongtaichi.ir
شماره تماس : رضاعابدين پور 09127084014


اکنون ساعت 11:33 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3 می باشد.

Powered by vBulletin Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Free Persian Language By Harfe rooz Ver 3.0