ورزش، سایت تخصصی رشته های ورزشی

ورزش، سایت تخصصی رشته های ورزشی (http://sport.harferooz.com/index.php)
-   ورزش معلولین (http://sport.harferooz.com/forumdisplay.php?f=282)
-   -   تاریخچه کمیته بین المللی و ملی پارالمپیک (http://sport.harferooz.com/showthread.php?t=1920)

نادیا 18-12-2010 04:52 PM

تاریخچه کمیته بین المللی و ملی پارالمپیک
 


تاریخچه کمیته بین المللی و ملی پارالمپیک

International Paralympic Committe = IPC

درقرن١٨و ١٩ م. تاثیر ورزش در سلامت معلولین کاملا شناخته شده بود .پس از جنگ جهانی اولفیزیوتراپی و ورزش درمانی به اندازه اورتوپدی و جراحی اهمیت به سزایی یافت.ورزشدرمانی قدم اول برای ابداع ورزش های معلولین بود که سپس به مسابقات و رقابت هایورزشی ختم شد.بعد از جنگ جهانی دوم به دلیل تعداد زیاد معلولین جنگی، ورزش هایافراد معلول جسمی - حرکتی پا به عرصه وجود نهاد. در ٢٨جولای سال ١٩٤٨ لندن، همزمان با افتتاحیه بازی های المپیک، ورزش های با ویلچر آغاز شد.

جنبش پارالمپیکبه سال ١٩٤٨ باز می گردد و این زمانی است که لودویک گوتمن اولین مسابقات معلولانجهان را تحت عنوان استوک مندویل با حضور ورزشکاران قطع نخاعی جنگ جهانی دوم برگزارکرد .

در سال ١٩٨٢ کمیته هماهنگ کننده ورزش معلولین با نام ICC افتتاح شد. درسال های بعد کشورهای عضو خواستار حضور بیشتر و داشتن نماینده بیشتر در سازمان هاشدند که این امر منجر به تاسیس موسسه مردمی در سال ١٩٨٩ به نام IPC شد که تاامروز این موسسه تنها سازمان چند منظوره رشته های ورزشی معلولین در جهان است. IPC یک سازمان بین المللی غیر انتفاعی است با ١٦٠کمیته ملی پارالمپیک و پنج فدراسیونبین المللی مخصوص ورزش معلولین (فلج مغزی ، نابینایان، معلولین کم توان ذهنی ، ورزشهای با ویلچر.) سازمان هیی که زیر شاخه IPC می باشند عبارتند از:

IWTA = فدراسیونجهانی تنیس با ویلچر، IWBF= فدراسیون بین المللی بسکتبال با ویلچر، CPISRA = انجمنورزشی معلولین فلج مغزی، INAS_FID = فدراسیون بین المللی کم توانان ذهنی، WOVD= سازمان جهانی والیبال نشسته، IWAZ = فدراسیون بین المللی ورزش های با ویلچر و قطععضو، IBSA= فدراسیون بین المللی نابینایان.

IPC مسابقات پارالمپیک و دیگرمسابقات ورزش معلولین را در دو سطح کشوری و جهانی برگزار می‌کند.

مسابقات دررشته های گوناگون برای جانبازان و معلولین در دنیا در پنج سطح برگزار می گردد: -تورنمنت های بین المللی – مسابقات منطقه ای – مسابقات جهانی(هر دو سال یکبار) – مسابقات پارالمپیک(هر چهارسال یکبار) – مسابقات باشگاهی .

دفتر مرکزی و بینالمللی سازمان ورزشهای معلولین که رسما در تاریخ ٣ سپتامبر ١٩٩٩ گشایش یافت در شهربن آلمان مستقر می باشد.



ریاست کمیته بین المللیپارالمپیک

کمیته ملی پارالمپیکNPC
کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامیایران در تاریخ ١٧/١١/١٣٧٩ با هدف توسعه ورزش جانبازان و معلولین تاسیس گردید. همهکشورهای جهان که عضو کمیته بین المللی پارالمپیک(= IPC ) هستند می بایست کهبرخوردار از کمیته ملی پارالمپیک باشند.در حال حاضر ١٤٤ کشور جهان دارای کمیته ملیپارالمپیک( =NPC ) بوده و عضو IPC می باشند. معلولیت هایی که می توانند در ورزش هایجانبازان و معلولین به فعالیت بپردازند عبارتند از:

- قطع عضوها – ضایعات نخاعی – فلج مغزی ها(CP) – نابینایان – کم توانان ذهنی – پولیو(فلج اطفال)یکی از اهداف اینکمیته توجه به توسعه و افزایش تعداد ورزشکاران با رویکرد ایجاد ورزش همگانی در میانکودکان، نوجوانان و جوانان دختر و پسر معلول می باشد که این برنامه نهایتا برهمگانی نمودن ورزش پارالمپیک در گروه هدف با ایجاد بستر و توسعه ورزش قهرمانی که ازدیگر اهداف مهم کمیته ملی پارالمپیک در آینده محسوب می شود منتج گردید.

کمیسیونورزش های همگانی در تاریخ ٣٠/١١/١٣٨١ تشکیل گردید. یکی از برنامه های سالیانه اینکمیسیون برگزاری مراسم بزرگداشت روز ملی پارالمپیک در هر سال است که از آن زمانتاکنون اجرا گردیده است. نکته مهم و قابل تامل در این طرح و در عرصه های بین المللیورزش پارالمپیک، ابتکاری و جدید بودن موضوع مطروحه در سطح جهان می باشد که با اعلاماز سوی کمیته ملی پارالمپیک به دبیر کل وقت کمیته بین المللی پارالمپیک در سال ١٣٨١طرح فوق رسما به عنوان یک ایده جدید توسعه ای مطرح و مورد توجه و استقبال فراوانواقع گردید به نحوی که هم اکنون به اشکال گوناگون به اجرای آن در جهان پرداخته میشود.

از سوی دیگر این طرح علاوه بر تاثرات عمیق در گروه هدف یعنی ورزشکاران، موجبارتقا سطح آگاهی مربیان و خصوصا والدین ورزشکاران نسبت به اهمیت و نقش ورزش درزندگی این عزیزان گردید.این مجموعه شامل دو فدراسیون جانبازان و معلولین ونابینایان و کم بینایان می باشد که فدراسیون جانبازان ١٥ رشته ورزشی را شامل می شودکه عبارتند از:

اسکی، بسکتبال با ویلچر، بوچیا، تنیس روی میز، تنیس با ویلچر، تیر وکمان، تیراندازی، شنا، دو و میدانی، وزنه برداری، والیبال نشسته، فوتبال هفت نفره،کوهنوردی، باستانی و دوچرخه سواری همچنین فدراسیون نابینایان و کم بینایان ٨ رشتهورزشی را شامل می شود که عبارتند از: جودو، گلبال ،دو و میدانی، شنا، دوچرخه سواری، فوتبال پنج نفره، شطرنج و وزنه برداری نابینایان.

شایان ذکر است که رشته هایورزشی که در مسابقات پارالمپیک که هر چهارسال یکبار برگزار می گردد عبارتند از: تیرو کمان- دو و میدانی- بوچیا- دوچرخه سواری- اسب سواری- فوتبال هفت نفره- فوتبال پنجنفره- گلبال- جودو- وزنه برداری- قایقرانی(بادبانی)- قایقرانی(پارویی)- تیراندازی- شنا- تنیس روی میز- والیبال نشسته- بسکتبال با ویلچر- شمشیربازی با ویلچر راگبی باویلچر- تنیس با ویلچر-




اکنون ساعت 01:29 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3 می باشد.

Powered by vBulletin Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Free Persian Language By Harfe rooz Ver 3.0